Jak si vedla Luštěninová kuchařka v našem testování a co dobrého z ní si testeři uvařili? Podívejte se na recenze
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny
Po Zeleninové kuchařce Petra Klímy přichází Luštěninová kuchařka. V mnohém na tu první navazuje (v autorově přístupu a ve využívání čerstvých sezónních ingrediencí), v mnohém ji rozvíjí – přináší samé nové recepty a zapojuje další a další suroviny.
Budete si díky ní moci vychutnat kouzlo moderní veganské kuchyně, ať už je váš stravovací styl jakýkoli. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je tato kniha Petra Klímy věnována (zejména) luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji.
Jak totiž luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření?
Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat?
Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe?
A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit?
Šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life spojuje své zkušenosti ze světové gastronomie s každodenní praxí v restauraci i v domácí kuchyni, kreativní postupy a dostupné sezónní suroviny.
Spolu s luštěninami hraje i tady velkou roli čerstvá lokální zelenina a bylinky, autorův oblíbený zdroj nevyčerpatelné inspirace i výzva jej co nejlépe zpracovat. V přehledném výběru figurují nejrůznější typy jídel: od svačinkových dipů, pomazánek a salátů, přes dokonalé polévky
a pestrou nabídku hlavních jídel, až po překvapivé, ale skvělé sladkosti.
Například cizrna tady zazáří nejen v polévce, ale i „na pivu“ coby hlavní chod nebo naopak ukrytá v báječných sušenkách!
Perfektně vystavěné recepty jsou navíc obohaceny o zajímavé souvislosti a autorovy originální tipy.
Petr Klíma je zároveň autorem fotografií v knize, která je díky tomu opět jeho osobitým dílem, gejzírem barev a chutí. A navíc nechává nahlédnout do osobního zákulisí, do krásné atmosféry sezónní přírody a zážitků, jako je společná sklizeň s dětmi v prosluněném ovocném sadu či návštěvy farmářských trhů…
Více informací o kuchařce najdete TADY.







































