Naši testeři zavařovali s rostlinným želírovacím přípravkem Pektin od Dr. Oetker. Koukněte se na jejich hodnocení!
otestováno
Počet recenzí
99
jak jste hodnotili
5
97x
4
1x
3
1x
2
1
doporučuje
99 %
Testováno v období
od 25. 7. 2023
do 16. 8. 2023
Pektin Dr. Oekter
Pektin Dr. Oekter je rostlinný želírovací přípravek na zavařování džemů a marmelád. Jeden balíček vystačí na 2 kg ovoce, ke kterému se přidává 700 až 1000 g cukru v závislosti na zralosti ovoce či na preferovaném obsahu cukru v připravovaném džemu.
Obsahuje citrusový pektin a je 100% rostlinného původu.
Kyselina citrónová Dr. Oekter podporuje želírovací proces a zvýrazňuje chuť ovoce i zeleniny při zavařování.
Je vhodná na dochucení salátů, kompotů a nápojů. Je vydatným pomocníkem při odstraňování vodního kamene, např. v kávovarech a rychlovarných konvicích.
Více informací naleznete TADY.
Hodnocení
99
Olivie
Vždy jsem se bála sama udělat džem, či marmeládu. Avšak teď, při použití těchto přídavků jsem si uvědomila, že to bylo zbytečné. Vytvoření džemíku není ani trochu náročné. Stačí přidat ovoce, jaké máte rádi (může být i víc druhů, já si zvolila jahody s banánem), pektin, hodně cukru a nakonec kyselinu citrónovou. Chvilku pováříte, nalijete do sklenic, necháte vychladnout a voilá, džem je na světě.
S produkty od Dr.Oetker jsem velmi spokojená, bez nich by to vlastně ani nešlo. :)





Pavlína
Produkt jsem vyzkoušela na dvou druzích džemu. První byl z meruněk, kam jsem přidala k pěstírnu 700g cukru a výsledek byl vynikající. Jako druhou variantu jsem zkusila džem z bílého rybízu, který je sám o sobě dost kyselý a v loňském roce mi džem neztuhnul a zůstal tekutý. Letos jsem zkusila tedy přidat 1000g cukru a výsledek opět parádní. S použitím kyseliny citronové oba džemy krásně ztuhly.




Tomáš
Měl jsem možnost testovat Pektin k zavaření džemu a Kyselinu citrónovou. Udělal jsem jeden víkend meruňkový džem z 2 kg ovoce. A druhý víkend džem z rybízu, jahod, taky z 700g ovoce. Výsledek u obou případů je báječná, rychlo se s přípravkem pracovalo. Meruňkový džem máme rádi s více ovoce a s méně Pektinu, kvůli konzistence. Kyselinu citrónovou používám i v domácnosti: jak v kuchyni tak i v koupelně na čištění povrch. Určitě koupím bych doporučila i jiným.




HAna
Dr. Oetker Pektin - očekávala jsem dobrou kvalitu a toto se plně potvrdilo. . Zavařování džemů a marnelád je velmi snadné, rychle, jednoduché - stačí přidat kyselinu citronovou a cukr, a domací dzěm nebo marmeláda je raz dva připravena.
chut džemu je moc fajn



Tereza
V první zavařovací dávce jsem dala 700g cukru, ovšem džem byl na nás kyselý, tudíž jsem v další várce dala cukru celé 1kg a ejhle, džem luxusní.
Příprava s Pektinem je velmi rychlá, snadná a spolehlivá. Džemy krásně ztuhly, ovoce si zachovalo barvu a chuť je báječná.



Tereza
Vyzkoušela jsem dva druhy džemů, broskvovo-jablkovo-marakujový s méně cukru (cca 700g na 2 kg ovoce) a džem z kyselejších blum, kam jsem přidala více cukru. Oboje skvěle ztuhlo a zželírovalo, díky přidané kys.citronové snad i zavařeniny vydrží. Chuťově jsou džemy s Pektinem skvělé.


Renata
Zavařování s Pektinem od Dr. Oetker dopadlo výborně. Jedny z nejlepších džemů, co jsme v tomto roce uvařili. Vyhovoval nám recept se 700 g cukru. Při dávce 1000 g cukru nám přišel džem příliš sladký, ale je to otázka chuti a sladkosti / kyselosti ovoce.



Marie
Použití Dr. Oetker Petkin na výrobu džemu je velmi snadné díky skvělé popsanému návodu na zadní straně výrobku. Vice mi vyhovovalo použití s větším množstvím cukru - 1000 gr. Džem má chutnější a výraznější chuť. Při použití 700 gr je více kyselkavý ale také výborný.

Markéta
Konečně jsem se pustila do zavařování domácí marmelády z broskví. Podle návodu jsem zkusila jednu várku se 700g a druhou s kilem cukru. Ve výsledku mi víc chutná ta s kilem, protože broskve nebyly moc sladké a tak výsledku více pomohla větší dávka cukru.


Zuzana
Každý rok připravuji velké množství džemů a poprvé jsem vyzkoušela želírovací přípravek pektin od firmy Dr. Oetker. Rozhodla jsem se využít možnost použití menšího množství cukru. Poprvé jsem vyzkoušela kombinaci 2 kg ovoce s minimální dávkou cukru, pouze 700 g. Výsledný džem bylo na naše poměry trochu málo sladký. Při další dávce jsem se vrátila k plné dávce cukru, 1 kg, a výsledek byl úžasný. Pokud bych měla velmi sladké ovoce, jsem si jistá, že 700 g cukru by stačilo. Pektin od Dr. Oetker mě získal a plánuji ho nadále používat.

Nikola
Oba produkty jsou skvělé. Super pomocníci při zavařování. Více mi vyhovuje verze s menším množstvím cukru, jelikož i tak byl džem dosti sladký. Tudíž jsem tu druhou verzi musela podarovat. Myslím, že by to sneslo i méně cukru a bylo by to určitě i tak skvělé.




Andrea
Zelírovací přípravek byl pro mě velmi příjemným překvapením. Krásně splnil vše, co měl. Po přidání kila cukru mi vyhovoval více. Byla lepší kozistence i chuť. Můžu všem vřele doporučit. Dr. Oetker je celkově super značka, jejich produkty mám velmi ráda, protože mi velmi vyhovují a jsou kvalitní.


Lada
Produkty od Dr. Oetker na výrobu domácích džemů a marmeláda používám už řadu let. Letos se mi do rukou dostala novinka a to Pektin. První dávku 2 kg. Meruňek s ananasem jsem vyzkoušela s nejnižší dávkou cukru, kterou uvádí v návodu. Džem měl pěknou barvu, rychle ztuhlé, ale na nás byl trochu kyselý. Další dávku 2kg meruňek a ananasu ( naše oblíbená kombinace) jsem udělala s plnou dávkou cukru, tedy 1kg a výsledek byl vynikající. Myslím, že kdyby šlo o nějaké sladší ovoce ( jahody, boruvky,...) 700g cukru b určitě stačilo.



Jaroslav
Dr. Oetker Pektin má čisté veganské složení z citrusových plodů. Dle návodu pripravime jak džem tak marmeládu.
Pro mlsouny sladší varianta na 2 kila ovoce přidáme 1000 gramů cukru, pro dietare dáme jen 700 g cukru na 2 kila ovoce.
Obě varianty chutnaji.



Vlasta
Dr. Oetker Pektin je pomocník pro každého zahrádkáře při zavařování. Perfektně a rychle pektinuje a džem vůbec neteče. Kyselejší je lepší tak používáme jen 70 dkg cukru, kdo má rád sladké dá až 1 kg cukru. Je přírodní a bez chemie. Též vhodný pro vegany.







Markéta
Dostala jsem možnost otestovat Pektin. Jedná se o želírovací přípravek na zavařování džemů a marnelád. Nejdříve jsem zavařovala jahodový džem a jelikož jsou jahody sami o sobě sladké, přidala jsem pouze 700g cukru. Poté jsem dělala rybízový džem, který je kyselejší, proto jsem použila 1kg cukru. Příprava je velmi jednoduchá, na Pektinu je skvělý a hlavně jednoduchý postup, jak džem vyrobit. 1 balení Pektinu je určeno na 2kg ovoce. Stačí ještě přidat 2 lžičky kyseliny citronové a lahodný džem je na světě. Líbí se mi konzistence džemu a jak jde džem snadno roztírat a je velmi chutný.




Kateřina
Za mne super, letos dělám poprvé domácí marmelády a nemohu si vynachvalit . Dokonce jsem zkoušela med z bezu, což je něco, co se téměř nikdy nepovede, nečekaně, s Dr. Oetker Pektinem se povedlo . Byla jsem hodně překvapena, takže příští rok už vím, po čem sáhnout.

Monika
Jsem v zavařování nováček, což se také projevilo, i když jsem postupovala podle návodu a udělala pro porovnání dvě várky ostružinových marmelád, tak s použitím 1 kg cukru i 700 g, jsou obě várky tekuté :(. Co se týče chuti, je to u nás doma půl na půl, nám s manželem daleko více chutná várka ze 700 g cukru a dětem ta z 1.000 g. Já tedy asi osobně zůstanu u želírovacího cukru, se kterým jsem měla lepší zkušenost.


Denisa
S pektinem od Dr. Oetker jsem naprosto spokojená. Přípravek splnil má očekávání. Na 2 kg zralého ovoce stačil jeden sáček pektinu. Při použití 700g cukru byla výsledná konzistence džemu řídší. U 1000g cukru byl džem hustý tak, jak bych od džemu očekávala. Při přípravě džemu z mirabelek se mi Pektin osvědčil. Před použitím je nutné jej promíchat s troškou cukru. Přípravek se dává do ovoce před cukrem - toto se však dočtete až na konci textu na balení pektinu, takže pozor na to. Přípravek doporučuji.





Bohdana
Ocenila jsem možnost otestovat prostředek na zavařování Pektin,protože miluju marmelády.Občas se mi stávalo,že marmeláda byla stále řídká,to ale s Pektinem nehrozí !
Dělala jsem meruňkovou,z kupovaných meruněk,nebyly moc sladké,tak jsem dala 1 kg cukru.Marmeláda je krásně hustá,tuhá,chuťově výborná.
Další pokus byl z malin,moruší a jahod,které jsem měla v mrazáku.Na to jsem použila 700 g cukru.Marmeláda také krásně ztuhla,už při plnění skleniček.
Určitě budu Pektin používat,i v příští zavařovací sezoně.





